ЖП стачката в димитровградско под въпрос

Не е ясно дали ще има стачка в ЖП район Димитровград утре

Все още не е ясно дали утре БДЖ-служителите в ЖП район Димитровград ще стачкуват, така както бе обявено в началото на тази седмица. Това каза пред Dimitrovgrad.bgvesti.net регионалният лидер на КНСБ в Хасково Василка Иванова.

Тя поясни, че не може да открие по телефона нито един представител на ЖП синдикатите в димитровградско. Екипът ни също се опита да потърси за коментар Тилчо Тилев от ЖП синдиката в Димитровград, но мобилния му телефон е изключен от вчера.

Неофициално стана ясно, че представители на управлението в Пловдив и Ревизионната комисия са били на среща с димитровградските железничари вчера. Поводът са плануваните за утре протестни действия. На национално ниво жепейците решиха да блокират движението на влаковете от 8:00 до 16:00 часа на 24 ноември.

Не е ясно и колко ще бъдат спрените от движение влакове на тукашната гара. В сутрешните часове придвижването в посока Първомай се извършва с рейсове, ако има блокиран влак, то той ще е в посока Свиленград, прогнозира Василка Иванова.

Жп синдикалистът Тилчо Тилев е неоткриваем вчера и днес

През седмицата стана ясно, че поне 30 души от товарните превози към БДЖ в Димитровград ще бъдат съкратени. За целия ЖП район Пловдив цифрата на заплашените да останат без работа е 100 души, припомниха от КНСБ.

Т.Вълчева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини