Ледената пързалка в Димитровград остава за другата зима

Кметът Димов обясни, че догодина подготовката за изграждането на ледената пързалка ще започне по-рано

Ледената пързалка ще бъде изградена в Димитровград, но следващата зима. Това коментира пред Dimitrovgrad.bgvesti.net кметът Иво Димов, след като на днешната сесия на Общинския съвет, точката с която трябваше да се разреши поставянето на временния обект не бе разгледана в дневния ред.

Кметът сподели, че е разочарован, защото часове преди заседанието е станало ясно, че алуминиевите тръби, които трябва да бъдат поставени под пързалката, трябва да се поръчат от Холандия.

Според Димов, първоначалния вариант е бил слагането на български тръби, а при създалата се ситуация изграждането на пързалката сега ще отнеме повече време тази година. Идеята на общината е била съоръжението да се постави на площада в центъра най-късно до края на ноември, а оптималния период на ползване на пързалката са месеците декември и януари.

Част от нужните пари за изграждане на пързалката са били осигурени от спонсори, поясни още Димов. Той обеща следващата година подготовката за поставяне на леденото съоръжение да започне по-рано и да се реализира.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини