5 °C

Спорове и дебати на първата сесия в ОбС, избраха и 11 комисии

Единодушно без дебати общинарите гласуваха състава на постояните комисии към ОбС

Съставът на Постоянните комисии гласува днес Общинския съвет на първото си работно заседание след изборите. 11 са комисиите, те бяха приети, така както ги предложи в докладна записка председателят на ОбС Стефан Димитров.

Председател на ПК по Общински пазари и тържища е Петя Тошкова, комисията по Европейски програми, опазване на околната среда и водите оглави Антония Филева. Секретари на двете комисии са съответно Красимир Янев и Николай Христов, те имат по 9 членове.

С по седем членове е икономическата комисия, чийто за председател отново е  Петър Томов, за секретар бе избран Димитър Петров.

Комисията по ТСУ, строителство и комунални дейности оглави Кирчо Кирев, секретар там е Иво Георгиев. Комисията по земеделие ще ръководи Леко Леков, за секретар бе избран Петър Томов.

Красимир Янев застава начело на ПК по транспорт и съобщения, секретарското място зае Леко Леков. Юристът Тодор Ташев оглави комисията по образование, младеж и спорт, там секретарското място заема Таня Делчева. Друг юрист - Галина Чингарова е председател на ПК Законност и обществен ред, Тодор Ташев е секретар в същото комисия.

По петима съветници ще включват комисиите по здравеопазване, култура и предотвратяване и разкриване на конфликт на интереси.  Д-р Вълчо Митрушев е шеф на първата комисия, Христо Цветков ще е начело на втората, а председателят на ОбС Стефан Димитров оглави третата. Секретари в тези комисии са Катя Панева, Калинка Монева и Галина Чингарова.

Заради това, че не са разгледани от постоянните комисии към ОбС отпаднаха три докладни днес, спорове имаше по още толкова

Три от общо 40-те докладни в дневния ред на днешната сесия бяха изтеглени от вносителите си, защото не са разглеждани от Постоянните комисии, а те бяха формирани днес. Иначе дебати и спорове беляза първото заседание на димитровградския Общински съвет, тъй като повечето от точките касаеха финансиране по различни проекти. Най-разгорещени бяха страстите при гласуването на точките, касаещи кандидастване по програмата "Красива България" и няколко ремонта. В почивката на първата работна сесия имаше и поводи за почерпка, именнички днес са съветничките Катя Панева и Катя Генева.

Катя Генева почерпи колегите си по случай именния си ден, празник днес има и друга съветничка Катя Панева

 В началото на заседанието клетва положиха Димитър Хаджииванов, който отсъстваше от тържествената сесия на 4 ноември и Мариела Ангелова, която зае мястото на избраната за депутат от групата на ГЕРБ Катя Чалъкова.

Мариела Ангелова /на първия ред в ляво/ и Димитър Хаджииванов положиха клетва като общински съветници

Сесийната група на "Да за Димитровград" излезе с декларация, адресирана до Бойко Борисов, в която се изразява опасение, че спирането на 11 влака  в димитровградски регион ще се отрази на малкия и среден бизнес и ще фалира фирми, развиващи търговия на Неделен пазар.

Т.Вълчева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Хороскоп за 20.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Бъдете дружелюбни към околните, защото присъствието ви е важно за тях. Покажете ангажираност към проблемите им и се съобразете и с тяхното мнение. Ще се нуждаете от подкрепата им и вие за в бъдеще. Очаквате прекалено много от връзката си с човек, който е несериозен и стоящ в страни от вас.
20 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Интересно съчетание на полезното с приятното, което ще ви помогне да се разведрите. Любимите ви хора също ще вземат участие. Ще се погрижите за физическата си форма, имате нужда от повече движение и чист въздух. Добро стечение на обстоятелствата ще ви срещне с човек, когото обичате и това ще ви направи щастливи.
20 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Отдава ви се възможност да разширите дейността си и да завоювате нови територии. Възползвайте се от съветите на специалисти в дадената област. Инвестициите, които направите за компетентна консултация ще се възвърнат многократно. Не залагайте на нищо случайно, подсигурете се добре във всяка своя стъпка.
20 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Работата ви е отговорна и не може да си позволите отпускане. Но ще постигнете голяма част от заплануваното и това ще повиши самочувствието ви, а също така ще ви даде увереност да продължите. Очаква ви финансово стабилизиране. В личен план сте доста по изнервени, отпуснете се, но не за сметка на другите.
20 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Отворени сте за предложения и чужди идеи, и с енергия ще се посветите в реализацията на печеливша задача. Търсещите от вас ще получат предложение за нова работа. Качествата и подготовката ви са предимство, но не подценявайте и конкуренцията. Не се щадете, щом от вас се очаква повече, вероятно има още какво да дадете.
20 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
В подем сте и това се забелязва във всяка ваша постъпка. Ако се колебаете дали да предприемете рисковано начинание, което би ви донесло бърз и значителен успех, знайте че шансът ви е много добър. Вслушването в съветите на ваш близък няма да ви е излишно.
20 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Успехът ви днес в най-голяма степен се дължи на проявената в подходящия момент дипломатичност. Уважението, с което се ползвате на работното място днес многократно ще нарасне. Точните ви и навременни действия ще спестят много средства на организацията, в която работите.
20 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Изяснете си деловите или технологични детайли, които могат да ви противопоставят на някого, за да си спестите излишни главоболия. Заложете на открития диалог и се вслушайте в мнението на опонентите си. Това е във възможностите ви, както и други полезни неща, които очакват вниманието ви днес.
20 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Водени от творчески амбиции, ще работите вдъхновено и с желание. Постигнатото ще ви радва и зарежда с добра енергия. Ако изпитвате затруднения, има с кого да ги споделите, за да потръгнат делата ви. Любовта ви е силна и ви мотивира да гледате на предизвикателствата без излишен стрес.
20 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не се предоверявайте днес за да избегнете финансови загуби. Бъдете по-резервирани към хора, които искат заем. Предпазливостта обаче е излишна при интимните авантюри, които предприемате. Бъдете дръзки, успехът е ваш.
20 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ако искаш да спечелиш повече приятели, покажи им, че искрено се интересуваш от тях, но ако искаш да не ги загубиш не се опитвай да ги караш да се интересуват от теб. Човек, който не се интересува от ближния си среща най-много трудности в живота и най-много наранява другите. Ще пътувате по служебни дела и в перспектива се очертават добри шансове за печелене на пари.
20 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Увлечени сте от нестандартни неща и това може да стане причина да изпуснете благоприятни възможности на работното си място. Преценете кое е най-важно за вас, като не пренебрегвайте и съветите на хората около себе си, които искат само най-доброто за вас. Грешна преценка може да ви донесе неприятности, затова когато взимате решения, обмислете ги добре.
20 яну 2021
Последни новини