Спорове и дебати на първата сесия в ОбС, избраха и 11 комисии

Единодушно без дебати общинарите гласуваха състава на постояните комисии към ОбС

Съставът на Постоянните комисии гласува днес Общинския съвет на първото си работно заседание след изборите. 11 са комисиите, те бяха приети, така както ги предложи в докладна записка председателят на ОбС Стефан Димитров.

Председател на ПК по Общински пазари и тържища е Петя Тошкова, комисията по Европейски програми, опазване на околната среда и водите оглави Антония Филева. Секретари на двете комисии са съответно Красимир Янев и Николай Христов, те имат по 9 членове.

С по седем членове е икономическата комисия, чийто за председател отново е  Петър Томов, за секретар бе избран Димитър Петров.

Комисията по ТСУ, строителство и комунални дейности оглави Кирчо Кирев, секретар там е Иво Георгиев. Комисията по земеделие ще ръководи Леко Леков, за секретар бе избран Петър Томов.

Красимир Янев застава начело на ПК по транспорт и съобщения, секретарското място зае Леко Леков. Юристът Тодор Ташев оглави комисията по образование, младеж и спорт, там секретарското място заема Таня Делчева. Друг юрист - Галина Чингарова е председател на ПК Законност и обществен ред, Тодор Ташев е секретар в същото комисия.

По петима съветници ще включват комисиите по здравеопазване, култура и предотвратяване и разкриване на конфликт на интереси.  Д-р Вълчо Митрушев е шеф на първата комисия, Христо Цветков ще е начело на втората, а председателят на ОбС Стефан Димитров оглави третата. Секретари в тези комисии са Катя Панева, Калинка Монева и Галина Чингарова.

Заради това, че не са разгледани от постоянните комисии към ОбС отпаднаха три докладни днес, спорове имаше по още толкова

Три от общо 40-те докладни в дневния ред на днешната сесия бяха изтеглени от вносителите си, защото не са разглеждани от Постоянните комисии, а те бяха формирани днес. Иначе дебати и спорове беляза първото заседание на димитровградския Общински съвет, тъй като повечето от точките касаеха финансиране по различни проекти. Най-разгорещени бяха страстите при гласуването на точките, касаещи кандидастване по програмата "Красива България" и няколко ремонта. В почивката на първата работна сесия имаше и поводи за почерпка, именнички днес са съветничките Катя Панева и Катя Генева.

Катя Генева почерпи колегите си по случай именния си ден, празник днес има и друга съветничка Катя Панева

 В началото на заседанието клетва положиха Димитър Хаджииванов, който отсъстваше от тържествената сесия на 4 ноември и Мариела Ангелова, която зае мястото на избраната за депутат от групата на ГЕРБ Катя Чалъкова.

Мариела Ангелова /на първия ред в ляво/ и Димитър Хаджииванов положиха клетва като общински съветници

Сесийната група на "Да за Димитровград" излезе с декларация, адресирана до Бойко Борисов, в която се изразява опасение, че спирането на 11 влака  в димитровградски регион ще се отрази на малкия и среден бизнес и ще фалира фирми, развиващи търговия на Неделен пазар.

Т.Вълчева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини