Четирима съветници бранят интересите на общината в търговски дружества

Представители на общината в дружества с общинско участие определиха днес съветниците от Димитровград на първата си работна сесия след изборите. В "Сандра" ООД, където общината има 15% собственост, представител ще бъде Иван Гочев от групата на ЕНП. В хлебозавод "Марица" ООД общината има 25% от дяловете, там интересите ще защитава Сашо Спасов от групата на БСП.

75% дялово участие има димитровградска община в дружеството "Пеньо Пенев", там представител ще бъде Галина Чингарова от групата на ГЕРБ. Във "ВиК"ООД общинското участие е 49%, на сесия бе избран Тодор Ташев от групата на "Да за Димитровград", който ще следи за интересите на местната власт в дружеството.

Петя Тошкова от групата на "Да за Димитровград" бе избрана за делегат от Общината в Регионалната асоциация на общините "Тракия". В Националното сдружение на общините в Република България преставители на Димитровград ще бъдат кметът Иво Димов и председателят на ОбС Стефан Димитров, решиха съветниците. Д-р Вълчо Митрушев ще защитава интересите на димитровградчани в Регионалното сдружение на общините "Марица", а в общото събрание на акционерите на МБАЛ-Хасково представител ще бъде градоначалникът Димов.

Т.Вълчева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини