Палят Коледната елха в Димитровград в петък

Светлините на коледната елха ще грейнат в петък, 2 декември

Коледната елха в центъра на Димитровград ще бъде запалена тържествено на 2 декември, петък, казаха от общината. В 17:00 часа ще започне програмата, свързана с празничното запалване на светлините на дървото на надеждата.

Актьорите от Държавен куклен театър Стара Загора ще веселят димитровградските деца и техните родители на площада. На няколко места около елхата ще има работилнички на Дядо Коледа. Там ще се пишат писма до добрия старец, ще се изработва най-дългия гирлянд, много карнавални маски и други коледни украси.

Огромна сурвачка ще бъде поставена близо до елхата, всяко от децата може да се включи в украсяването й. Специална програма са подготвили и деца от димитровградските градини, която ще бъде изнесена на сцената до общината.

На площада пред общината ще пристигне и Дядо Коледа, придружен от Коледния ангел. Празникът ще завърши с хоро, в което ще се включи и групата за народни хора "Тракия-1", която спечели кастинга на проекта "Надиграй ме" по БНТ.

От общината се похвалиха, че димитровградската елха е най-високата жива коледна елха в България, а запалването й в началото на декември се превръща в традиция за града и жителите му.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

 

Подготовката на коледното дърво започна в началото на седмицата
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини