Димитровград се размина с наградата Зелена община

Община Димитровград кандидатства с проекта "Алея на новия живот"

За шеста поредна година фондация“ Зелена община“ връчи своите награди на официална церемония днес в столицата. Общо 19 общини, номинирани в пет категории се съревноваваха за престижната статуетка на фондацията. Община Димитровград, която миналата година стана носител на еко отличието, кандидатства с проекта "Алеята на новия живот", но не спечели.

Столична община грабна приза за “Реализиран проект за благоустройство на градска зелена система от голяма община” и за Устойчиво развитие на градската зелена система” с реконструкцията на Южния парк.

Сред победителите се наредиха и община Русе с проекта за реконструкция на централната градска част, Нова Загора в категория“Реализиран проект за благоустройство на градска зелена система от малка или средна община”, както и община Павел баня за “Зелен проект, реализиран от общината и нейните граждани”.Нова Загора стана и общината с най-добър проект в категория  “Фонтани и водни ефекти”. 

Най-много номинации получи община Бургас, която си тръгна с две от наградите. Проектите за обновяване на централната градска част на града, социалната интеграция и изграждането на спортни съоръжения донесоха на морския град призове в специалната категория за „Устойчиво развитие на градската зелена система”и категория “Зелено спортно съоръжение с тревно покритие”.

Призът, връчен миналата година на община Димитровград

Малката община Лясковец спечели в категория “Проект за благoустройство на градската зелена система” в конкуренция с Бургас, Русе, Горна Оряховица, Батак и Стара Загора.
Друга малка община – Чавдар, взе награда за ефективно усвояване на средства от еврофондовете за общинска зелена система.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини