Чакаме министър на димитровградската гара утре

Министър Московски ще направи обиколка по част от спирките между Димитровград и Пловдив, визитата ще тръгне от гара Димитровград

Министърът на транспорта Ивайло Московски ще провери как върви напредъка на строителните работи по жп проекта „Реконструкция и електрификация на жп линията Пловдив – Свиленград утре в следобедните часове. За това потвърдиха пред Dimitrovgrad.bgvesti.net от общината. Московски ще направи оглед на жп участъка и гарите по маршрута от Димитровград до жп гара Крумово, като обиколката ще започне от 14.30 ч. от димитровградската гара.

Придвижването по участъка ще се извърши със специализирани жп машини, като проверката ще обхване железопътните гари – Ябълково, Скобелево, Караджалово, Първомай и Крумово.

Проектът „Реконструкция и електрификация на жп линията Пловдив – Свиленград – турска граница” е най-големия инфраструктурен проект на Национална компания "Железопътна инфраструктура", казаха от там.

Така ще се ремонтира  една от най-старите жп линии в България. Очаква се да бъде завишена скоростта на пътническите влакове със 160 км/ч и 120 км/ч за товарни влакове.

 Dimitrovgrad.bgvesti.net

 

 

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини