Отличиха най-добрите в Коледния математически турнир

Победителите в Коледния математически турнир в Димитровград бяха наградени днес в зала "Гросето". Проявата бе състоя миналата събота в СОУ"Любен Каравелов" и събра над 370 ученици от цялата община. Най-многобройни участници в логическата надпревара бяха първолаците, които днес бяха и най-нетърпеливи да си получат грамотите.

Връчи им ги председателят на Съюза на математиците в Димитровград Катя Чалъкова. Много успехи пожела тя на децата, както и упоритост в решаването на задачите. "Който владее математиката, владее всяка една наука", подчерта депутатът.

Безспорен фаворит в Коледното мотематическо състезание бе първокласникът Антон Симеонов от СОУ"Любен Каравелов", който има пълния набор от 100 възможни точки. Момчето получи и заслужените аплодисменти на присъстващите в залата.

Наградите на по-големите ученици раздаде директорът на СОУ"Любен Каравелов" Валентин Христов. Той не скри, че е приятно изненадан от масираното присъствие на Каравеловци в турнира и челните места.

 
Престижното 3-то място в турнира завоюва Невена Янкова от ОУ"Алеко Константинов"

Дарина Атанасова от ОУ "П.Славейков" от 3 клас е победител в своята възрастова група, Недена Кръстева от същото училище е първа при 4 клас. Надежда Цветкова от ПМГ-Димитровград е победител при петокласниците, а при 6 клас първи е Живко Ненчев. Гергана Димитрова е най-добра при седмокласниците, а при 8 клас първи е Даниел Господинов от ПМГ "Иван Вазов"

Георги Калоянов е с 3 -то място при първокласниците
Мартин Валентинов от ОУ "Алеко Константинов" също бе сред отличените в турнира
Още един добре представил се възпитаник на ОУ "Алеко Константинов" -Даниел
Председателят на Съюза на математиците Катя Чалъкова заедно с набралия 100 точки в турнира Антон

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини