Търговците на пиратки в Димитровград изрядни

Солени глоби дебнат търговците на пиратки и други пиротехнически средства, които традиционно се харчат много около Нова година. За това предупредиха от Областана дирекция на полицията в Хасково в навечерието на празниците.

Глобите варират от 500 до 2 000 лв., ако търговците нямат разрешителни за продажба, търгуват с пиротехнически средства в нестандартни опаковки или такива без сертификат за качество. Той трябва да бъде издаден от производителя и да има инструкция на бълг.език, иначе става дума за нарушение, категорични са проверяващите.

Проверка на Dimitrovgrad.bgvesti.net в произволно избран магазин за фойерверки на ул."Ив.Вазов" в  Димитровград показа, че изискванията на полицията тук се спазват. "Имаме нужните документи за работа, съобразяваме се със забраната да не се продават пиратки на деца и редовно ни проверяват", поясни пред наш репортер собственикът.

Най-купуваните пиратки са на цени от 5 до 10 ст.

По думите му, в реда на нормалното е интереса към фойерверките да нараства преди Нова година. Най-търсени от представителите на силния пол си остават пиратките на цени от 5 до 10 ст. бройката, които гърмят по няколко пъти. Най-скъпа е еденична пиратка с цена 4 лв. Има и различни видове пиротехнически средства във вид на заря, които обаче се харчат по-малко.

От полицията предупреждават, че е категорично забранено хвърлянето на бомбички, пиратки или други подобни средства на обществени места дни преди Нова година, а и в самата новогодишна нощ.

Най-скъпите бомбички достигат 4 лв. бройката

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини