Общината: Махнете паркираните коли, пречат на снегопочистването

Паркираните по улиците коли пречат на снегопочиствата техника, каза зам.кметът Стойков

Паркиралите по улиците на Димитровград автомобили са създали голям проблем на снегопочистващата техника след обилния снеговалеж вчера, коментира пред журналисти днес зам.кметът на общината Светослав Стойков.

Той припомни заповедта на кмета Иво Димов, която касае премахването на колите и призова димитровградчани, ако искат да имат чисти улици да преместят возилата си. Зам.кметът е обикалял до късно, заедно с представители на "Неотитан" по улици и булеварди, за да се увери къкво е състоянието на пътищата.

Стойков увери, че към момента всички пътни артерии в димитровградско са проходими. Зам.кметът спомена и за авариите по електроразпределителната мрежа в общината, които нанесе падния вчера сняг.

Както Dimitrovgrad.bgvesti.net информира тази сутрин, без то бяха жителите на димитровградския квартал Изток и тези в селата Черногорово, Воден, Горски извор и Меричлери. Ел.захранването е спряло и в част от Димитровград, каза Стойков. До обяд зам.кметът увери, че авариите в двете села Воден и Черногорово и кв."Изток" ще бъдат остранени. Заради проблемите с тока са намалени часовете в училището в кв."Изток" днес, каза още Стойков.

 Т.Вълчева

Зам.кметът Светослав Стойков
Коли на "Неотитан" чистеха покрай тротоарите, където колите са били преместени
Пред някои входове по бул."Раковски" живеещите почистваха снега

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини