Почва ремонт в ПМГ, вазовци ще учат в Славейков

Ремонтни дейности стартират в сградата на ПМГ от 9 януари

До началото на месец април 2012 година учениците от ПМГ"Ив.Вазов" ще учат в сградата на ОУ"Пенчо Славейков". Това се налага заради стартиращите на 9 януари ремонтни дейности в сградата на гимназията, обяви днес зам.кметът Владимир Митрушев. Той се извини на родители и ученици за създаденото неудобство. В сградата на "Славейков" учебните занятия ще са на две смени. Първа ще са децата от началното училище, втора ще са гимназистите.

Ремонтните дейности в сградата на гимназията са по проект, финансиран от фонд "Енергийна ефективност" и са настойност 329 000 лв. В тях влиза подмяна на колелното помещение, ремонт на стаите, пода, тавана, подмяна на ВиК и електроинсталация. Дограми в ПМГ няма да се подменят, това вече е сторено.

Заради недостиг от общината са решили да дофинансират със собствени средства реконструкцията в сградата на най-старото училище в Димитровград. За тази цел ще бъдат отделени още 150 000 лв., каза зам.кметът.

Зам.кметът Владимир Митрушев

Пред Dimitrovgrad.bgvesti.net директорът на ПМГ Илияна Славова коментира, че родители и ученици са уведомени за промяната на мястото на учебните занятия в следващите три месеца. По думите й, няма напрежение по този въпрос. По-важно според Славова е, ремонта да завърши както е по план в началото на април, за да бъдат усвоени навреме средствата по проекта, който приключва през юни.

Ремонт, но през март ще започне в СОУ"Васил Левски" в Димитровград

На 17 март 2012 година ще стартират ремонтите в сградата на СОУ"Васил Левски", каза още Митрушев. И там те са по линия на фонд "Енергийна ефективност", като стойността на реконструкцията е 525 380 лв. Освен външна изолация, дограма, котелно помещение, ВиК и електро инсталация, в училището ще се ремонтира и физкултурния салон.

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини