Димитровград с приз от съседно Хасково заради Алеята на новия живот

Заради инициативата "Алея на новия живот" Димитровград получи награда от съседно Хасково, снимка -архив

Община Димитровград днес бе наградена с грамота "Приятел на природата" от Регионалната екоинспекция в Хасково заради инициативата "Алеята на новия живот" Това се случи на пресконференция в областния център, на която бе поставен финала на Международната година на горите- 2011г. На срещата бяха отличени различни институции, допринесли за опазване на околната среда през изминалата година.

От името на Община Димитровград грамотата прие инж. Пламен Митков – главен експерт в отдел „Инвестиционна дейност, околна среда и води”."Приемаме тази награда като отговорност, като оценка и признание за усилията ни в посока опазване на околната среда и реализираните еко кампании и инициативи", коментира инж. Пламен Митков.

Идеята да се засадят дръвчета за всяко новородено бе отличена като оригинална, както и факта, че кампанията ще се провежда всяка следваща година в Димитровград. Награди получиха и много хасковски училища за различни еко инициативи през 2011-та. От димитровградските учебни заведения благодарности получи ОДЗ "Слънце" заради участието си в конкурса за по повод Международната година на горите.

Припомняме, че тази година Димитровград кандидаства за Зелена община с инициативата "Алея на новия живот", но не спечели. Единият от победителите в национален мащаб е съседно Хасково с огромните декари залесени площи през годината.

Mомент от пресконференцията в Регионалната еко инспекция в Хасково

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини