Дипломирани студенти показват Димитровград в бъдеще време

Уредникът на галерията Надежда Стойнева

Изложбата "Димитровград в бъдеще време" ще бъде представена идния вторник, 31 януари в галерия "Петко Чурчулиев", разказа пред журналисти днес уредникът в галерията Надежда Стойнева. 

Експозицията всъщност представя дипломните работи на трима млади димитровградчани, които показват идеите си за визията и структурата на града ни в близко бъдеще. Това са току що завършилите студенти Владимир Паланков, Лиляна Лозева и Христина Шишкова.

16 големи табла с много информационен материал ще видят димитровградчани, както и доста чертежи, снимки от миналото на Димитровград и сега. Голям макет ще бъде изложен още в галерията, поясни Стойнева.

Целта на изложбата е да покажем, че Димитровград има своите млади, талантливи хора, които мислят и се възнуват за града си. Дипломните работи на  димитровградчани са защитени успешно пред комисията от изпитващи през миналото лято.

Изложбата е съвместна инициатива със сдружението "Димитровград -най-живия паметник на архитектурата", което ще представи във вторник своята дългосрочна стратегия за развитие и действие. Подредените табла, чертежи и макети ще останат в галерията до края на месец февруари, поясни Стойнева.

Т.Милева

Галерията се готви да посрещне посетители на 31 януари
Част от проектите вече са в галерията и чакат да бъдат поставени по стените
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини