Шест приемни семейства отчетоха в Димитровград, търсят още

Светла Шивачева и Петя Петкова са екипа, осъществяващ проекта по проемната грижа в Димитровград и Симеоновград

Шест са приемните семейства в Община Димитровград, стана ясно днес, когато бе оповестено началото на проекта "И аз имам семейство", който се реализира в тук през тази година. В пет от случайте приемната грижа е доброволна, професионално е само едно от приемните семейства, каза социалният работник Петя Петкова. Разликата с доброволните е, че на професионалните родители се заплаща за услугата.

Проектната разработка е към Агенцията за социално подпомагане и съвместно с отдела за Закрила на детето към тукашната социална служба. Освен в община Димитровград, екипът ще се грижи и за осъществяване на приемната грижа на територията на Симеоновград.

Целта е на сираци и изоставени деца, такива жертви на трафик или в риск да бъдат създадени условия, близки до семейните и те да бъдат изведени от домовете, припомни целите на проекта Петкова. Всеки който проявява желание да стане приемен родител, може да потърси екипа на проекта в Центъра за обществена подкрепа в сградата на бившето учичище "Климент Охридски". Освен грижа за изоставените деца, проектът дава възможност и за трудова заетост.

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини