И димитровградските съветници помагат на пострадалите в Бисер

Съветниците инициираха днес акция в помощ на бедстващите в село Бисер

Акция за подпомагане на бедстващите семейства в харманлийското село Бисер предприе днес Общински съвет -Димитровград. В специална урна за дарения, поставена на първия етаж в Общината съветниците от групите  на "Да за Димитровград", БСП и ЕНП пуснаха своята лепта за пострадалите хора и семейства.

Катя Панева от "Да за Димитровград" призова хората да се включат в акцията, поне седмица урната ще остане на първия етаж в общинска администрация, където всеки желаещ, може да помогне на постадалите хора. Панева допълни, че с част от тези пари ще бъдат подпомотнато седемчленно семейство от село Странско, останало без покрив вчера.

Към думите на Панева се присъединиха Христо Цветков от БСП и Петър Томов от ЕНП, както и председателят на ОбС Стефан Димитров. "Всеки лев, два, три е от помощ на тези хора", каза Стефан Димитров и също призова димитровградчани подкрепят инициативата. Зимата е тежка и за подобни инциденти не трябва да се обвиняват само кметовете, поясни Стефан Димитров. Той припомни, че по време на неговото кметуване е имало проблем с язовирната стена на водоема в Странско.

Иво Георгиев от "Да за Димитровград" отправи апел към бизнеса в Димитровград да помогне с каквото може на хората в наводненото харманлийско село.

Председателят на ОбС Стефан Димитров призова димитровградчани да помогнат с колкото могат на хората от бедстващото село
Въпреки, че зимата е тежка тя ще се отрази добре на българското земеделие, сподели по време на акцията Петър Томов

Катя Панева каза, че част от събраните пали ще отидат за бедстващо седемчленно семейство в село Странско
Иво Георгиев призова бизнеса да се включи в акцията

Потърсени за коментар от наш репортер, от сесийната група на ГЕРБ в ОбС заявиха, че подкрепят инициативата за пострадалото население в село Бисер и също ще дадат своята лепта за каузата.

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини