Катя Панева: Има проблем с храната и хигиената в стола на училище Алеко

Столът на училище "Алеко Константинов"предизвика дебати в залата на ОбС -Димитровград

Качеството на предлаганата на децата храна в стола на училище "Алеко Константинов" не е на ниво, както и хигиената и обслужването там. Това заяви по време на днешната сесия Катя Панева от групата на "Да за Димитровград", когато бе дискутиран въпроса за удължаване срока на договора между училището и фирма "Драгон" ЕООД, наела столовата, кухнята и складовите помещения там.

В докладната, предложена от кмета Димов се иска този срок да бъде продължен до 10 години от сключването на договора. Панева поиска този срок да е до края на годината, за да се даде възможност на фирмата-наемател да се поправи. Съветничката каза, че има преки наблюдения, защото дъщеря й учи в това училище.

Че не е в правомощията на местния парламент и Общината да дискутират въпроса с качеството и хигиената в училищния стол опонира градоначалникът Димов. И призова Панева, ако знае за оплаквания от родители да сигнализира и да се потърси съдействие от Агенцията по безопасност на храните и Здравната инспекция в Хасково, която прави проверки. "В правомощията на ОбС е само да разреши удължаване на договора или да отхвърли това", каза кметът.

Катя Панева /с микрофона/ предложи договора за наем на стола в училище Алеко Константинов да е с по-кратък срок

По време на разразилите се дебати стана ясно, че столовата в ОУ "Алеко Константинов" се хранят и деца от СОУ "Васил Левски". Общинарите подчертаха, че никой не е против фирмата, наела помещението, но условията и предлаганата храна трябва да се подобрят. Накрая докладната бе приета с предложеното от Панева допълнение, а именно срока за отдаване под наем на стола да се удължи само до 31.12.2012 година.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини