Читалищни дейци от региона нищят проблемите на среща

Зала "Гросето" се изпълни до краен предел от дейци на читалищата от Хасковска област

Читалищни дейци от Хасковска област си дадоха среща в Димитровград днес на работна среща, посветена на проблемите и насоките за развитие в тази област. Форумът в зала "Гросето" уважи и Силва Хачерян, която е начело на отдела за "Регионални дейности" към Министерството на културата.

Че е доволна от поканата отново да посети Димитровград, не скри тя. Според нея, именно с такъв род срещи дават възможност за ефективна работа и взаимодействие на екпертите по места и специалистите в културното министерство.

Стратегия за развитие на българската култура е това, с което сериозно се е ангажирало в момента ведомството на Вежди Рашидов. 20 работни групи се занивамат с различни аспекти на стратегията, която се очаква да даде ясна визия за развитие в тази област. Ще бъдат попълнени и анкетни карти от експертите по места, които също ще кажат мнението си за дългосрочния план, подчерта Хачерян.

Силва Хачерян и зам.кметът Росен Кузе

Насоки за действие трябва да има и всяко едно малко звено като читалището, смята още експертът от министерството. Друг акцент, който е важен е повишаване квалификацията на работещите в читалищата, стана ясно на срещата.

По време на няколкочасовия работен форум в Димитровград присъстващите изгледаха и с презентация за дейността на читалищата в общините Димитровград, Ивайловград и Тополовград.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини