Димитровградските майки доволни от Детската кухня

Димитровградчанки са доволни от приговяната в кухнята храна за децата им

Доволни от качеството на предоставяната храна в Детската кухня в Димитровград са майките на деца до 3-годишна възраст, показа проверка на Dimitrovgrad.bgvesti.net.

Че децата им харесват готвените там ястия потвърдиха над 10 димитровградчанки, дошли днес по обяд да вземат храна от кухнята в центъра. От храната в популярната като Млечна кухня могат да се възползват родители на малчугани над 10-месечна възраст, а цената е 1,50 лв. на ден. Срещу това децата получават супа, основно ястие и десерт, според предварително изготвено от специалист меню.

До 90 малчутани в пролетно-летния сезон се хранят от Детската кухня, разказа и експертът в дирекция "Хуманитарни и социани дейности" към Общината Минка Стоянова. По думите й, това което предстои в бъдеще, е да се направи ремонт на сградата към яслата на ОДЗ "Райна княгиня" в центъра.

От месеци има изготвена количествено-стойностна сметка за строителните дейности в кухненските помещения. Тя възлиза на близо 30 000 лв., припомни Стоянова. Средства за ремонт се ангажира да намери кметът Иво Димов. Това стана ясно още по време на публичното обсъждане на Бюджет 2012 на Димитровград в края на януари.

До 90 деца през пролетно-летния сезон ползват храна, приготвяна в Детската кухня
Деца от 10 месеца до 3 години могат да ползват Детската кухня
От спешен ремонт се нуждаят помещенията на Детската кухня, едното от тях се намира до сградата на яслата на ОДЗ "Райна Княгиня"
В менюто на децата всяка сряда има риба

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини