Раздадоха грамотите на най-добрите в състезанието Европейско кенгуру

Победителите в Областният кръг на "Европейско кенгуру"

170 ученици от 1-ви до 12-ти клас от Община Димитровград се включиха в тазгодишното математическо състезание "Европейско кенгуру", домакин на което бе училище "Алеко Константинов" на 17 март. Това бе областен кръг на проявата, каза Антоанета Шаркова, секретар на Секцията на математиците в Димитровград.

Днес в зала "Гросето" по традиция се проведе награждаването на победителите. По-малко участници отчоха тази година организаторите от Секцията на математиците в Димитровград. За сметка на това, надпреварата дава възможност да се изявят и деца със специални образователни потребности.

В рамките на 75 минути учениците решаваха различни задачи, според възрастовата група, поясни Шаркова. След обработката на резултатите стана ясно, че на националния кръг в София от Димитровград ще заминат трима ученици от 2 клас, четири ученици от 3 клас, двама ученици от 4 клас, и един от 6 клас, които са постигнали между 85 и 90% от максималния брой точки в състезанието.

Шаркова отличи класиралия се на първо място във 2 клас Петър Иванов от ОУ"Алеко Константинов" и Даниел Янков, който е първенец от 3 клас на ОУ"П.Славейков". "Горди сме, че в Димитровград учениците отново се представят блестящо в маметамическите състезания от националния календар", каза Шаркова. Следващото предизвикателство към математиците е Великденското състезание, което ще се проведе на 22 април.

Т.Вълчева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини