Торта с банани и нишесте

Торта с банани и нишесте

Необходими продукти

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата и захарта до побеляване и прибавете постепенно брашното, а след това и останалите продукти за блата. Разбъркайте добре и загрейте фурната на 180 градуса. Изсипете сместа в тава с диаметър до 25 см и изпечете. Готовият блат се охлажда напълно и се разделя на 2 отделни блата.

В 100 мл от млякото разбийте мн. добре яйцата, нишестето, захарта и ванилиите за крема. Останалото мляко се загрява до кипване и се маха от котлона. Постепенно прибавяйте от горещото мляко към яйчената смес и бъркайте енергично.

Внимавайте да не пресечете яйцата. Върнете сместа на слаб котлона и варете крема за 15-тина минути, като перманентно разбърквате. Трябва да се получи гъст крем. Охладеният вече крем се разбърква с мекото краве масло.

Нарежете всеки банан на по 3 части. Тортата се реди във форма с отлепящо се дъно или ринг. На дъното сложете 1 блат, излейте 1/4 крем, подредете плодовете, залейте с още 1/4 крем, блат и повторете процедурата. Отгоре намажете с крем.

Оставете тортата за 1 нощ в хладилник, а на следващия ден я освободете от формата. Разбийте сладкарска сметана на пухкав крем и намажете тортата с банани отгоре. Направете по желание декорация и оставете в хладилник за час, за да се стегне.

Източник: gotvach.bg

Последни новини