Алеята на новия живот порасна с още 136 дървета

Десетки димитровградчани посадиха дърво и тази Цветница в Алеята на новия живот

136 атласки кедъра и кипариси бяха посадени на днешната Цветница в Алеята на новия живот в Димитровград. За втора поредна година в парк Марица се стекоха десетки хора, които продължиха традицията поставена точно преди година -да посадят дърво, символ на живота на своите деца.

Различно в сравнение с миналата година бе, че освен на новородените, много семейства посадиха дърво и на по-големите си деца, дошли на празника в парка. Дръвчетата бяха осигурени от фирма "Каолин", която се погрижи да донесе на място 180 бройки.

Засаждането на дърво е символ на отношението ни към децата и това, как се грижим за тях, с тези думи се обърна към димитровградчани кметът Иво Димов. Той подчерта, че е радостно, че хубавата инициатива от миналата година продължава и през тази.

Сред присъстващите бе и автора на идеята за Алеята на новия живот, съветникът от тукашния ОбС Христо Цветков. Той пожела Алеята да става все по-голяма и да расте броя на родените деца и дърветата посадени тук.

Поздравление имаше и от фирмата, осигурила дръвчетата. За всяко едно от децата имаше сертификат за участие в днешната инициатива. Връчи ги кметът Иво Димов.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Татковците бяха най-активни в засаждането на дръвчетата

Кметът Иво Димов връчи на децата и техните родители сертификати за участие в инициативата

С три дръвчета се сдобиха и тризнаците на сем.Граматикови от Димитровград- Десислава, Божидара и Николай

С дръвчета се сдобиха днес и малката Дари, родена миналата година, както и 6-годишният й батко Кристиян-Богомил
Съветникът Христо Цветков, чиято е идеята за Алеята на новия живот

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини