Галаксико обра наградите в класическите танци на фестивала България танцува

"Галаксико" показа стил в раздела за класически танци на фестивала "България танцува"

Димитровградският денс център "Галаксико" обра повечето награди в раздел "Класически танци", с който в зала "Младост" стартира двудневния национален фестивал "България танцува".

Малко след официалното откриване на танцовия форум по обяд се проведе и награждаването за този раздел.

При най-малките с медали и грамоти се окичиха Ани Райкова и Парис Кирилова. В групата на по-големите бяха между първо и трето място се класираха топ танцьорите Ивайло Янев, Ивета Бинева, Ива Калицова,Ясмин Кирилова,Златомир Колев, Георги Каменов, Йоана Иванова и Ивайло Сапунджиев.

Общо 35 танцови колектива от различни градове на страната мерят сили в зала "Младост". Сред фаворитите са Балетно-танцов център "Грация" от Казанлък и танцова школа от Несебър.

Ясмин Кирилова, която ще танцува преди шоуто на Дженифър Лопес, също взе награда- 2-ро място в соловите изпълнения

Шефът на журито и преподавател в академията по изкуства в Пловдив Хикмет Мехмедов откри официлно 7-мото издание на "България танцува". От името на Общината успех на участниците пожела зам.кметът Владимир Митрушев. Той прочете и поздравителен адрес от кмета Иво Димов.

С награда си тръгнаха и децата от димитровградското ОДЗ №1 за своето изпълнение

Проявата уважиха експертът на Регионалния образователен инспекторат в Хасково Веселина Павлитова, а също и експертът по облазованието в Община Димитровград Антоанета Шаркова. В следобедните часове започнаха изпълненята в раздел "характерни танци", а утре форума продължава със съвременни танци.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Сред фаворитите се очартават и Балетно-танцов център "Грация"

Част от лицата на "Галаксико"

Гостите на фестивала и журито


Купите на фестивала
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини