10-то юбилейно издание на "България танцува" през ноември в Димитровград

Станаха ясни датите, на които в Димитровград ще се проведе 10-ия юбилеен национален танцов конкурс "България танцува". Фестивалът ще бъде от 6 до 8 ноември в Спортна зала "Младост". Той се организира от Община Димитровград, ОП Детски и младежки център, Министерство на културата и Регионален инспекторат по образованието - Хасково.

И тази година право на участие имат танцови клубове, неправителствени организации, танцови школи и студиа, читалища, детски градини и училища от цялата страна. Такса за участие няма.

Категориите са три - характерни, класически и съвременни танци. Право на участие имат деца и младежи от 8 до 18 години като соло, дует, малка група, формация и др. За поредна година на фестивала ще бъдат раздадени национални стипенции по програмата на Министерството на културата за закрила на деца с изявени дарби.

Очаква се жури от специалисти в областта на танцовото изкуство да оценяват участниците. Повече за регламента на "България танцува" може да се види на Фейсбук страницата на Денс център "Галаксико".

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини