Димитровградски съветници предлагат общински фонд за лечение на деца

Да бъде създаден общински фонд за лечение на деца предлагат съветниците от групата на "Да за Димитровград" в местния парламент. Идеята те споделиха на среща с журналисти, като посочиха че работят по изработването на наредба от началото на 2017 година. Фондът е по подобие на националния за лечение на деца в чужбина.

"Ще настояваме да бъде създаден фонд за лечение на деца от нашата община, които имат здравословни проблеми. Ако ние сме Община приятел на детето, трябва да направим така, че всеки един родител с болно дете, който живее тук да се чувства спокоен. Трябва да му осигурим средства за лечение в друго населено място - Хасково, Ст.Загора или София. Това са големи разходи за един родител, но това е в рамите на възможностите на общинския бюджет", коментира предсесателят на "Да за Димитровград" Стефан Димитров. 

Припомни, че Община Димитровград е една от първите, създала общински фонд за книгоиздаване, а също и за финансиране на ин витро процедури и др. Съществува и Наредба за еднократна финансова помощ за подпомагане на жители на общината.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини