22 °C

Театралните наградите "Любимец 13" – с нова статуетка и формат тази година

С нова статуетка и с обновен формат ще бъде тазгодишното трето издание на националните театрални награди „Любимец 13“ в Димитровград. Те ще се проведат в ОДТ „Ап. Карамитев“ на 17 октомври, когато е рождения ден на патрона на театъра.

„Многоликият талант на българският актьор“ е надслова на наградите тази година, съобщи на пресконференция днес директорът на театъра Тодор Боянов. Подчерта, че акцента са актьори, проявили своя таолант в друг вид изкуство, различно от театралното.

Церемонията ще включва повече спектакъл, където ще бъде показан различния талант на българския актьор. По-малко време е отделено на връчването на наградите, като тази година те са в две категории – „Любимец 13 – другото лице на актьора“ и „Любимец 13 – легенда на българския театър и кино“.

Последната награда ще бъде връчена посмъртно на актьорът, режисьор и живописец Иван Андонов, обяви зам. кметът на Общината Яшо Минков. Други пет творци ще получат отличието „Любимец 13 – другото лице на актьора“, но от екипа на театъра запазиха в тайна техните имена до деня на церемонията.

Тричленна комисия е определила носителите на националните награди тази година, като работата ѝ е продължила два месеца. Отново екип на БНТ ще заснеме церемонията и ще я излъчи в национален ефир.

Пред журналисти бе показана и новата статуетка, която ще получат наградените на 17 октомври. Нейн автор е Цвятко Сиромашки. Тя е от месинг, висока е 27 см. , тежи 900 г. и е с лика на Апостол Карамитев и числото 13.

Видео репортаж по темата - вижте тук!


Хороскоп за 23.07.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини