Изворът на нимфите край Каснаково става туристически рай

Светилището на нимфите и Афродита край димитровградското село Каснаково ще се превърне в атрактивно място за туристите, след като там бъдат инвестирани 1 195 347 лв. Това става възможно защото Димитровград е първа в списъка на одобрените 15 общини с проекти по програма "Подкрепа за развитието на туристическите аткракции". 85% от сумата е осигурена от Европейският фонд за регионално развитие, а 15% е приноса на бенефициентите по проекта, съобщи зам.кметът на Димитровград Росен Кузев. Това означава, че безвъзмездната помощ за Димитровград е за малко над 1 000 000 лв.

С парите е предвидено да се консервират и съхранят разкритите участъци от намиращата се там Римска вила от 2-3 век и да се ремонтира пътя от село Каснаково до туристическия обект. Заложено е и изграждането на велоалея и еко пътека от Извора на нимфите до манастира "Успение Богородично" в село Добрич.

Светилището на нимфите привлича малки и големи

Средства от проекта ще отидат и за изготвяне на сувенири и туристически брошури, както и за културно-масова дейност. Ще бъде подпомогнато съществуването и на Информационния център, намиращ се на Светилището  на нимфите край Каснаково. 

Изворът с лековитата вода

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини