Славейковци със специален приз за опазване на природата

Секретарят на читалището в Злато поле Виолета Петкова

Младите еколози от 7 Д клас на димитровградското ОУ"Пенчо Славейков" който преди година осиновиха бадем ще получат специална награда за цялостен принос за опазването на околната среда, разказа секретарят на читалището в Злато поле Виолета Петкова.

Този следобед там започва четвъртият регионален празник „Да запазим идентичността на българина и природата за утрешния ден”, организиран от читалище „Просвета 1921” и кметството в селото. С  поклонение пред паметника на загиналите във войните на България ще започне празника, а малко по-късно ще бъдат обявени победителите в детско-юношеския конкурс „Природата, това сме ние – да я съхраним”, в който взеха участие 88 деца.

Девет малчугани са участвали с есета, стихове и къси разкази в направление "Литература". В раздела „Изобразително изкуство” картини са творили над 70 деца, а най-добрите техни творби ще бъдат показани в изложба.

Фолклорната програма в Злато поле днес ще премине под наслов: „Да запазим идентичността на българина  чрез автентичния фолклор”. С песни и хора ще се включат домакините от читалището в селото и гостуващи колективи от Долно Белево, Злато поле, Брод, Крум, Странско, Длъгнево и димитровградското НЧ „Христо Ботев”, допълни тя.

Празникът ще завърши към 19.00 часа с  хоровод и традиционния събор на селото, който от години се прави на Спасовден.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини