Нощ на музеите в Димитровград на 17 септември

Изложбата, представяща Тибет предизвика голям интерес по време на миналогодишното издание на нощта на музеите в Димитровград

За втори път тази година в Димитровград ще има нощ на музеите, обяви пред журналисти днес директорът на Историческия музей Елена Георгиева. На 17 септември от 9:30 до 24:00 часа ще са отворени за посещение Историческия музей, Дом-музей "Пеньо Пенев" и галерия "Петко Чурчулиев".

Навсякъде ще има интересни изложби, музикални изпълнения, прожекция на филми и изненади за посетителите, каза Георгиева. Сред аткракциите тази година ще са тъкането на стан, ретро фото с облекла от фонда на музея и театъра, представяне на книгите на Георги Велев и инициативата "Микрофона е ваш", където всеки с талант ще намери поле за изява. Димитровградчани ще могат да разгледат и постояните екпозиции в музея, галерията и дом-музей "Пеньо Пенев".

 

Фотороботи с облика на бригадир и бригадирка също се харесаха на посетителите миналата година

Нощта на музеите е инициатива, част от Европейските дни на наследството, организирани за 13-ти път от Съвета на Европа и Европейската комисия у нас. В Димитровград през май пак имаше същото мероприятие, посветено на Международния ден на музеите -18 май.

Преди година в Нощта на музеите в Димитровград гост беше шефката на Наодното събрание Цецка Цачева, която опита бригадирски боб в музея и майстори грънци под вещото ръководство на тукашния майстор Ивайло Господинов. 

Т.Вълчева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини