Бездомни кучета тероризират димитровградчани, кметът- готвим приют

В момента се готви технически проект за приют в Димитровград

"Искам да попитам дали има някакво решение по въпроса с кучетата? Всяка вечер се събират около кулата, на самото кръстовище и лаят и се хвърлят към преминаващите коли и хора. Има глутници и по цялата улица "Ромен Ролан", в ранните сутрешни часове, както и привечер".

Това ни пише наша читателка, която допълва, че на автогарата до Неделен пазар денонощно се чува лай и има, поне две дежурни кучета там. Нощем безстопанствени четериноги обикалят по посока село Крум, където често има кучешкото нашествие, разказва още жената.

Според друг сигнал, пак от наш читател има леговище на кучета до бившата детска ясла, която е на гърба на Социално подпомагане.

Dimitrovgrad.bgvesti.net потърси за коментар кметът Иво Димов, коѝто поясни. че в момента в Пловдив се изработва техническия проект за кучешкия приют в Димитровград. В бюджета на Общината за тази година има заложени 55 000 лв. за изграждането му.

В отреденото за тази цел помещение ще се водят упоените кучета, които ще бъдат обезпаразитявани, кастрирани и пускани.

Общината има и резервен вариант. в случаѝ, че проекта се забави по-дълго от плануваното. Обмисля се възможност бездомните четериноги да бъдат транспортирани до наи-близкия приют, този в Пловдив, като след обработка ще бъдат вращани обратно в Димитровград.

Иво Димов

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини