Общината: Правим нови паркинги и тротоари през лятото

Началникът на отдел "Инвестиционна дейност" в Общината Клавдия Йовчева

От община Димитровград  днес дадоха гластност и на одобрения план-график за ремонт на междублокови пространства, тротоари и градинки през летния сезон. Два от обектите вече стартираха, коментира началникът на отдел "Инвестиционна дейност" в общината Клавдия Йовчева. Става дума за паркинг с 18 места до блок №6 на ул."Волгоград".

За другите ремонтни дейности Dimitrovgrad.bgvesti.net вече писа в началото на тази седмица. Те касаят подмяна на тротоарни плочки и бордюри по бул."Раковски" от сградата на бившето ДЗИ до блок №34 среду бензиностанцията на "Петрол".

След тези два обекта ще започне изграждане на паркинг в пространстовото до блок №4 на ул."Волгоград", където ще има 16 парко места.

В трафика на ОП "Благоусрояване" и общината е и ремонт на тротоара по бул."Ст.Стамболов" от източната страна в отсечката от сградата на ВиК до спортна зала "Младост".

Предвидена е реконструция и на тротоара на ул."П.Евтимий" от бул. Трети март" до ул."Хр.Г.Данов" близо до градина "Слънце".

През лятото ще бъде направен още един паркинг до бул."Раковски" №10, който ще е с успоредно паркиране. Преди време бе завършено и друго място за гариране на автомобили зад същия блок, уточни днес Йовчева.

Тя съобщи, че на 9 юли започна и ремонта на сградата на театъра в Димитровград. В рамките на 3 месеца ще бъдат подменени керемидите на част от покрива, ще се прави топлоизолация на покрива, подмяна на дограма, ще се изгради и рампа за инвалиди. Във фоайето на театъра ще се подменят настилки и боядисват стени.

148 000 лв. с ДДС е стойността на проекта за ремонт на ОДТ "Апостол Караминев", като част от парите са по програма "Красива България", с финансиране участва и общината. Изпълнител на ремонтите дейности е фирма "Ти Ви Би".

Dimitrovgrad.bgvesti.net

В момента до блок №6 на ул."Волгоград" се прави паркинг с 18 места
Паркинг ще се изгражда и до блок №4 на ул."Волгоград", там ще има 16 места

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини