Доброволците си тръгват с грамоти и много приятели от Димитровград

Каат, Янис и Агне си тръгват с много приятели и хубави спомени от тук

С хубави спомени, много приятели и малко тъга ще отпътуват от Димитровград утре тримата доброволци, които работиха в Детски и Младежки център в продължение на година. Днес Каат от Белгия, Янис от Германия и Анге от Латвия се сбогуваха официално на среща с медиите.

Тримата бяха тук по линия на проект за доброволчеството, реализиран от Младежкия център.

Координаторът му Мариана Вълчева обобщи, че това е най-успешната разработка, правена от център до сега. Името й бе "Доброволци в града на мечтите".

В продължение на 12 месеца чужденците се занимаваха с различни дейности в Дневните центрове за възрастни и деца, Центъра за настяняване от семен тип, детските градини, Художествената галерия, Духовия оркестър. Те работиха в областта на музиката, спорта, изкуството.

Всеки един от доброволците получи плакет от кмета Иво Димов

Каат, Агне и Янис получиха и благодарствени грамоти от кмета Иво Димов, както и сертификат, които удостоверява уменията им по време на доброволческата служба.В чужбина такъв сертификат е много ценен, поясни Вълчева.

Всички доброволци засега смятат да се върнат по родните места, но не е ясно с какво ще се занимават в бъдеще. Единствено Янис обмисля дали отново да не се занимава с нещо подобно в Индия.

Сертификатите на доброволците, които са много ценни в чужбина

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини