Затварят част от бул. Раковски заради литийно шествие

Между 17:00 и 19:00 часа на 25 октомври част от димитровградския булевард "Раковски" ще бъде затворен за движение, съобщи днес секретарят на Община Димитровград Венета Стоименова.

Става дума за отсечката от площад "България" пред Общината  до храм "Св.Димитър". Причината е литийното шествие, което ще пренесе тържествено мощите на Светите праведни Йоаким и Анна.

Както Dimitrovgrad.bgvesti.net вече писа два пъти,  тук ще бъде отбелязан големият християнски празник Димитровден. Мощите на родителите на Св.Богородица ще донесе лично Пловдивския митрополит Николай.

Реликвата ще пристигне в Димитровград на 25 октомври, където от 18:00 часа ще бъде посрещната от множеството на площад "България". Там дядо Николай ще отслужи тържествен молебен.

От общината очакват много гости, организирали са и транспорт за миряните от селата, които искат да се докоснат до мощите.

Литийното шествие тръгва в 18:30 часа по бул."Раковски", в 19:00 часа в храм "Св.Димитър"  ще има тържествена вечерня.

Програмата продължава на следващия ден - 26 октомври, когато църковното настоятелство ще даде курбан в чест на Димитровден. Това ще се случи по обяд, а от 8:00 отново е предвидена литургия за християнския празник.

Мощите на Светите праведни Йоаким и Анна ще останат тук до 29 октомври при засилени мерки за сигурност. Предвижда се през това време храм "Св.Димитър" да бъде отворен денонощно, коментираха от Общината.

Секретарят на общината Венета Стоименова

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини