Вадят урните за референдума в Община Димитровград

В Общината започна подготовката по провеждането на референдума тази неделя

Започна подготовката по провеждането на референдума в Община Димитровград тази неделя.

Днес бяха извадени 91-а прозрачни урни за предстоящото гласуване, които са складирани тук и традиционно се ползват по време на избори.

Те ще бъдат позиционирани в зала "Гросето" утре, а в събота по обяд там ще започне раздаването им на членовете на секционните комисии.

В четвъртък в Областна администрация- Хасково  започва раздаването на материалите за референдума, припомни секретарят на Общината Венета Стоименова.

Тя призова политическите партии и представителите на секционните комисии за сериозно отношение при раздаването на документите за допитването на 27 януари.

Графикът за получаване на изборните материали е раздаден на политическите формации, участващи в СИК-овете, публикуван е и на сайта на Общината, увери Стоименова. Пак там може да бъде направена и справка за местата за гласуване по ЕГН.

Секретарят на Общината припомни, че в 5 от 91-а секции в димитровградско могат да гласуват и хора с двигателни проблеми. За тях е осигурен и транспорт, които предварително се заявява на телефон 0888 51 07 62.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини