Обявиха нов конкурс за управител на болницата в Димитровград

Нов конкурс за шеф на болницата обявиха общинарите в Димитровград

Нов конкурс за управител на МБАЛ "Св.Екатерина" -Димитровград обяви днес със свое решение Общинския  съвет в Димитровград. Според заложеното в процедурата, датата на конкурса е 15 април 2013 г.

Заявление за участие, заедно с нужните документи ще се приемат в срок до 1 април 2013 г. на гише №1 в Общинска администрация

До 22 март т.г. кандидатите, които искат да се явят, могат да получат информация за темите, по които ще се събеседва.

Съветниците решиха и този конкурс, подобно на предния да протече в три етапа - проверка на подадените документи, представяне на програма от кандидатите и накрая събеседване с тях. 

Изискванията за желаещите да ръководят здравното заведение са имат степен "магистър" по медицина и квалификация по здравен мениджмънт или да бъдат магистри по икономика и управление с призната специалност по медицинска информатика или здравен мениджмънт.

Пет години трудов стаж като лекар и икономист е друго, което трябва да притежават кандидатите. По предложение на председателя на ОбС Стефан Димитров отпадна изискването, желаещите да заемат длъжността,  да имат 3-годишен опит като ръководител на лечебно заведение или болнично звено. Така според Димитров, ще се даде възможност на повече хора да участват в конкурса.

Общинският съвет реши да отпадне изискването към кандидатите да имат 3-годишен управленски опит в болнично звено или лечебно заведение

Променен бе и състава на комисия, която ще се занимава с конкурса. Отвод си направиха Петя Тошкова /Да за Димитровград/ и Димитър Петров /БСП/, а на тяхно място влезнаха Данчо Данев /ЗНС/ и Виолета Желева /БСП/. Начело на комисията е юристът Юлиян Семерджиев /ПП Лидер/. В нея влиза още и Николай Колев от ГЕРБ.

С днешното решение общинарите прекратиха процедурата на предния конкурс, които се проведе 15 януари. Припомняме, че на него се явиха двама кандидати - финансистът от Благоевград Янко Кочев и сегашния управител д-р Здравко Наков. И двамата обаче отпаднаха - д-р Наков заради непълни документи, а Кочев се отказа от участие преди първия етап на конкурса.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини