Димитровград събужда река Марица с еко фестивал на 8 юни

Домакин на еко фестивал ще бъде Димитровград тази събота - 8 юни. Той е под надслов "Да събудим Марица" и се реализира по проект "Формула Марица Арт Еко Фестивал" на ОП "Регионално развитие 2007-2013 г".

Програмата започва в 10:30 часа в парк "Марица", където ще има арт работилница. Всеки желаещ може да се включи в украсяването на парк "Марица" с различни еко декорации и с помощта на дизайн артисти. Самата арт работилница декорация ще бъде представена в специална изложба в парка.

Отново в парк "Марица" ще бъде изградена Алея Арт -Еко -Авангард. Това е място, където целогодишно млади творци от Димитровград в областта на градския дизайн ще показват свои творби.

От 14:30 часа празникът продължава на брега на река Марица на мястото, където традиционно се хвърля Христовия кръст на Йордановден.

Там ще има фрегата "Формула Марица", като ще се състезават лодки, изработени от еко материали. Надпревата ще тече в четири направления -за най-красива, най-бърза, най-авангардна и най-смела лодка.

Инсталация "Воден коридор" ще могат да видят още посетителите на празника на 8 юни в Димитровград, а именно как лодките създават мост през реката.

Еко фестивалът завършва в 20:30 часа когато на сцената в парк "Марица" ще бъде показано представлението "Живот край Марица". Празникът приключва с парти под надслов "Водени от водата", заедно с дискотека на открито в парк "Марица".

Елате да възродим заедно река Марица и да се забавляваме!

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини