Рушкат бензиностанцията до Водната кула с багер

Разрушаването на сградата на бензиностанцията до Водната кула започна тази сутрин. С помощна на техника тухленото помещение бе събаряно поетапно, а строителните материали натоварени и извозвани. С това бе ангажирана общинската фирма "Благоустрояване".

Както стана ясно вчера, до началото на идната седмица теренът на бензиностанцията трябва да бъде изравнен. Тогава работа ще започне фирма "Терна", която ще изгражда новия ЖП надлез на бул."Трети март".

Премахнати са вече бензиноколонките, маломерната система и тръбопроводите на обекта. Идната седмица ще бъдат демонтирани и резервоарите за горива и масла, които са съхранявали горивото.

Те са 7 на брой и с различна вместимост, обясниха специалисти в Община Димитровград. За целта ще бъдат ползвани услугите на специализирана фирма, като това става след одобрение на противопожарната служба.

На този етап от ремонтните дейности остават емблематичните стълби, свързващи бул."Трети март" с бул."Благоев". На по-късен обаче и те ще бъдат премахнати.

На мястото на бензиностанцията ще бъдат поставени подпори, поддържащи кръговото кръстовище от северния край. Кръговото е част от проекта за електрификацията на ЖП отсечката Пловдив-Свиленград, която тече в момента на територията на Димитровград.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Стълбите остават непокътнати на този етап от ремонтните дейности

Проектът на ЖП надлеза на бул."Трети март"
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини