Глас народен: Кой ще помисли за многодетните майки?

Марийка Колева е твърдо решена да отправи своите предложения към местните народни представители

Да се облекчат условията за пенсиониране на многодетните майки, които да могат да излязат в заслужена почивка преди 50- годишна възраст.

Това е едно от предложенията, които смята да отправи към димитровградски депутати Марийка Колева. Надеждата й е те да бъдат чути от законотворците в Народното събрание.

59-годишната жена е майка на две дъщери и един син. Смята, че у нас има дискриминация по отношение на многодетните родители, защото държавата не им помага особенно.

По времето на социализма майките с над 2 деца можеха да се пенсионират на 45 години, имаше облекчения при вземане на жилища, а също и помощи, за които сега само можем да мечтаем, разказа жената.

Тя е 59 години, но не може да мисли за пенсия, защото не отговаря на условията на системата сега. Затова продължава да работи и да издържа себе си и едното от децата си, което е студент. Обикаля по пазари и тържища, за да се прехранва.

Марийка смята да се обърне към народния представител Владимир Митрушев, който днес откри приемна в димитровградските квартали Марийно и Черноконево, както и в Меричлери.

"Дано да вземе предвид моето предложение, искам нещо да се направи, ако трябва в Народното събрание ще отида", настоява още жената, родом от Голямо Асеново, но сега живее в Димитровград.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини