Роми нападнаха изсечените дървета до Водната кула

Роми нападнаха отсечените дървета до Водната кула

Роми "нападнаха" окастреното от дървета пространство до Водната кула на бул."Трети март". Необезпокоявани днес  жителите на кв."Изток" събираха дърчета и съчки, които товареха в багажниците на колетата си.

Пред наш репортер те обясниха, че ще използват дървесината, за да варят ракия и за домакинството. Не се притеснявали, даже помагали да се разчисти терена.

Припомняме, че изсичането на дърветата от вида Див рожков започна миналата събота и е свързано със старта на проекта за новия ЖП надлез на бул."Трети март". Теренът около кулата се разчиства заради поставянето на пилоните на новия надлез.

За изсичането, което ще става на етапи, Общината ще бъде обезщетена с пари, като те ще бъдат превеждани по специална сметка, коментира още в събота кметът Иво Димов. Първите премахнати дървета са на стойност 20 000 лв., общо струват 200 000 лв.

Днес Димов допълни, че има идея след приключването на строежа на новия ЖП надлез ландшафт архитект да се погрижи за озеленяването на района, като бъде поставена и поливна инсталация.

По отношение на стълбите до Водната кула, градоначалникът каза, че те ще бъдат съборени, когато има готовност да бъдат отворени пешеходните мостове.

"Няма смисъл сега да се събарят стълбите, защото надлеза на бул."Трети март" е действащ", каза кмета и допълни, че въпреки полемиката в социалните мрежи, стълбите не могат да бъдат запазени. Започнали са обаче действия по реставрацията на кашпите, които се намираха на стълбите. Те вероятно ще бъдат поставени на централната градска алея в Димитровград.

Новото кръгово кръстовище ще има вътрешни стълби, за да не бъде опасно движението там за пешеходци. Отбелязаните в проекта външни стълби, всъщност са рампа за инвалиди, допълни още Димов. Финансирането й не е заложено в проекта.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

За варене на ракия събирали дърветата, обясниха ромите

Приличащите на стълби съоръжения в проекта за новия ЖП надлез всъщност са рампа за инвалиди
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини