24 °C

Роми нападнаха изсечените дървета до Водната кула

Роми нападнаха отсечените дървета до Водната кула

Роми "нападнаха" окастреното от дървета пространство до Водната кула на бул."Трети март". Необезпокоявани днес  жителите на кв."Изток" събираха дърчета и съчки, които товареха в багажниците на колетата си.

Пред наш репортер те обясниха, че ще използват дървесината, за да варят ракия и за домакинството. Не се притеснявали, даже помагали да се разчисти терена.

Припомняме, че изсичането на дърветата от вида Див рожков започна миналата събота и е свързано със старта на проекта за новия ЖП надлез на бул."Трети март". Теренът около кулата се разчиства заради поставянето на пилоните на новия надлез.

За изсичането, което ще става на етапи, Общината ще бъде обезщетена с пари, като те ще бъдат превеждани по специална сметка, коментира още в събота кметът Иво Димов. Първите премахнати дървета са на стойност 20 000 лв., общо струват 200 000 лв.

Днес Димов допълни, че има идея след приключването на строежа на новия ЖП надлез ландшафт архитект да се погрижи за озеленяването на района, като бъде поставена и поливна инсталация.

По отношение на стълбите до Водната кула, градоначалникът каза, че те ще бъдат съборени, когато има готовност да бъдат отворени пешеходните мостове.

"Няма смисъл сега да се събарят стълбите, защото надлеза на бул."Трети март" е действащ", каза кмета и допълни, че въпреки полемиката в социалните мрежи, стълбите не могат да бъдат запазени. Започнали са обаче действия по реставрацията на кашпите, които се намираха на стълбите. Те вероятно ще бъдат поставени на централната градска алея в Димитровград.

Новото кръгово кръстовище ще има вътрешни стълби, за да не бъде опасно движението там за пешеходци. Отбелязаните в проекта външни стълби, всъщност са рампа за инвалиди, допълни още Димов. Финансирането й не е заложено в проекта.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

За варене на ракия събирали дърветата, обясниха ромите

Приличащите на стълби съоръжения в проекта за новия ЖП надлез всъщност са рампа за инвалиди
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 25.06.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Не пестете силите си днес. Денят е многообещаващ за вас и е едно чудесно начало на новата седмица. Интимните ви завоевания от предишните дни ви импулсират и стимулират творческите ви способности. Това ще изиграе решаваща роля в деловите ви начинания.
25 юни 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Безпаричието и битовите неуредици ще отстъпят място на по-ведри чувства у повечето от вас. Активно ще се включите в проект, очаквайки с приходите от него да подобрите доходите си. Всичко зависи от вас, за това няма съмнение, че ще се справите. Съпротивата на някого няма да ви откаже от намеренията ви.
25 юни 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Може да осъществите намеренията си, ако съчетаете действията си с тези на партньорите ви. Работата в екип ще ви носи удовлетворение и финансови придобивки. Непоколебимите ви действия, продиктувани от увереност и знания ще ви отворят врати. Връзката със семейството ви е силна и това допълнително ви мотивира.
25 юни 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Ще ви се отдава да успявате там, където други зациклят. Усърдно ще се заемете с реализацията на идеите си и скоро ще постигнете резултатите, които преследвате. С добро чувство ще се отнесете и към хората, с които работите. Служебни пътувания.
25 юни 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Случващото се днес ще промени хода на професионалните ви търсения. Предизвикателствата са пред вас, а вие имате нужния потенциал за да се справите. Не демонстрирайте показно самочувствието си, бъдете по-смирени, за да не провокирате конфликти и нежелани емоции. Правете така, че всички да остават доволни.
25 юни 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Неспокойни и действени, ще започнете деня си с важните задачи, които не търпят отлагане. Без колебание ще покажете на когото е нужно, че не желаете намеса в личния си живот, надявайки се да бъдете разбрани. По въпросите, засягащи вас ще взимате решенията си сами, разбира се няма да ви липсва подкрепата на хората, на които държите.
25 юни 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Не възлагайте прекалено много надежди на операции със значителен риск. Шансът днес ще дойде от съвсем неочаквана за вас посока. Бъдете готови да действате бързо и точно. Приятели са ви подготвили желана изненада. Вечерта се очертава много приятна. Попадате в нова и интересна компания.
25 юни 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Скорпион Ще се чувствате уморени и обхванати от апатия към света около вас. Ще се наложи да сложите на мястото им хора, които ще се опитат да ви употребят за свои цели. Любовните ви желания са засилени, за това вземете мерки да не се разочаровате.
25 юни 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днес сами се натоварвате с неща, които ще са ви в прекалена тежест. Смятате, че можете да се справите, но едва ли ще е толкова лесно. Не поемайте повече ангажименти, отколкото можете да свършите. Работете усилено и разчитайте и на съдействието на хората, с които работите. Успехи ще имат онези от вас, които се занимават с търговия.
25 юни 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Здравето ви и това на близките ви ще занимава повечето от вас. Погрижете се да не ви липсва нищо, с което да провокирате нежелани последствия. Нека финансовата ви стабилност в момента не ви подвежда. Пестете парите си. За дамите от знака се очертават делови успехи.
25 юни 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Време навън няма да се отрази на настроението ви и с ведрина в общуването ще приобщавате много хора към себе си. В подкрепа на работата си ще срещате разбиране и съпричастност. Усвоили сте знания и умения, действайте. Погрижете се за здравето си и не позволявайте на хронични страдания да попречат на активността ви.
25 юни 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Този ден ще ви донесе успешна реализация в делови план. Работите безупречно, изпипвате всичко до най-малката подробност и това ще стане повод за възхищение от страна на хората, с които работите. Обърнете подобаващо внимание и на сърдечния си партньор.
25 юни 2021
Последни новини