Обсъждат три варианта за движение от Водната кула до автогарата

Три варианта за придвижване по т.нар.източна тангента обсъждат специалистите в Общината

Три варианта за движение по източната тангента на бул."Трети март" обсъждат специалистите в Общината, когато бъде затровена западната тангента - отсечката между Водната кула и Спортната зала.

Както писахме, това предстои да се случи в началото на февруари, заради строителството на новия ЖП надлез. Затварянето на отсечката ще продължи два месеца и половина, каза кметът Иво Димов.

"Въпреки моето желание да се разреши левия завой по бул."Благоев", специалистите на срещата вчера бяха категорични, че това не бива да се случва", каза кметът. Това би създал опасност от инциденти, а мястото би се превърнало в конфликтна точка.

Едната възможност е левият завой да бъде категорично забранен, а трафика да се насочи по ул."Иван Вазов" или кръговото кръстовище до бившия ресторант "Тракия".

Друг от вариантите е да бъде разрешен левият завой, но да бъде "изрязан" т.нар. остров, като по този начин се даде възможност за две ленти за престрояване. Дали това ще стане предстои да се изясни след изготвянето на малък проект.

Третият вариант е мобилно кръгово кръстовище, което да е сглобяемо и временно. Според Димов, това ще скъси периметъра, но пък ще има по-стройна организация на движението.

На кой точно вариант ще се спре Общината, ще стане ясно след като по темата се изкажат от КАТ-Пътна полиция, допълни Димов.

Очаква се всеки момент да бъдат изготвени знаците и да бъдат монтирани от фирмата- изпълнител на проекта "Терна". След това предложението за временна реорганизация на движението около Водната кула ще бъде внесено и съгласувано в Общината.

 Dimitrivgrad.bgvesti.net

След две седмици движението по бул."Трети март" ще става само по източната тангента
Източната тангента ще бъде затворена в началото на февруари
Районът около Водната кула е "оголен" след изсичането на дърветата
Проектът за новия ЖП надлез
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини