22 °C

Димитровградски самодейци с отлично представяне в национален преглед

Изпълнителите от НЧ "Христо Ботев" в Димитровград

Девет певчески групи и танцови ансамбли от Община Димитровград се представиха в пърния етап на четвъртия национален преглед на фолклорните ансамбли, който се проведе във Велико Търново в края на тази седмица, съобщи регионалният координатор Маргарита Дякова.

Той бе в рамките на 14-та среща на ЦИОФФ-България. Това е Интернационален съвет на организациите за фестивали на фолклор и традиционните изкуства и са под шапката на ЮНЕСКО.

Да получат лично сертификатите си във Велико Търново бяха представители на ТА"Тракия" към читалище "Христо Ботев" - Димитровград и читалището в село Длъгнево- Ирина Костадинова и Въчка Георгиева.

Сред отлично представилите се местни колективи са още певческите групи при читалището в Каснаково, Бряст, Крепост, Радиево и Меричлери, като и НЧ "Звездица" -Димитровград. Отчетено е било и участието на изпълнители и групи от Харманли, Любимец и Хасково.

 1. ТС „Тракия” при НЧ”Хр.Ботев”-Димитровград.
 2. Певческа фолклорна група при НЧ”Отец Паисий Хилендарски-1934”-с.Длъгнево.
 3. Певческа фолклорна група – с.Каснаково.
 4. ТС „Хорищенци”- грХарманли.
 5. Певческа фолклорна група  - гр. Любимец.
 6. Певческа фолклорна група - с. Бряст.
 7. Елена Бамбалова – гр.Любимец.
 8. Певческа фолклорна група – с.Крепост.
 9. ДТС „ Сакарче” – гр.Любимец.
 10. ТС „Сакарци” – гр. Любимец.
 11. Певческа фолклорна група – с.Радиево.
 12.  Певческа фолклорна група – гр.Меричлери.
 13. ТС „Звездица” при НЧ „Звездица”-Димитровград.
 14. ПФТА „Хасково” – гр.Хасково.

 "Доволна съм, че толкова много колективи продължават във втори етап и ще имат шанса да завоюват званието „Представителен за България”, коментира още регионалният координатор Маргарита Дякова.

Предложение за домакинство на втория етап от националния преглед тази тодина е било отправено от читалище "Звездица" в Димитровград. Датата е 14 юни, а мястото Спортна зала "Младост".

  Dimitrovgrad.bgvesti.net              

Председателят на читалище "Христо Ботев" - Димитровград Ирина Костадинова със сертификата от ЦИОФФ
Димитровградчани, които взеха участие в 14-тата среща на ЦИОФФ във Велико Търново
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 23.06.2021

Хороскоп за Овен

Овен
С финансови и други придобивки ще отбележите днешния ден. Развитията ще ви зарадват, но основната заслуга за тях сте вие самите. Сега може да успокоите темпото и да споделите с близките си доброто си настроение. Очаква ви приятен и ненатоварен ден, красивите гледки на природата ще върнат силите и желанието ви да не прекъсвате добрата тенденция.
23 юни 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Налице са всички изгледи този ден да мине спокойно и без излишни емоции. Имате нужда от почивка и хубавото е че ви се откриват добри възможности за разтоварване. Отложете разговор с ваш близък, ако обстоятелствата го позволяват, тъй като това само ще ви натовари, а и едва ли ще успеете да постигнете целта си. Съобразете се с нещо, което любимия човек иска от вас.
23 юни 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Заемате се с доста задачи, но непостоянството ви може да ви изиграе лоша шега. Бъдете внимателни при работа с документи, не подписвайте нещо, със съдържанието на което не сте запознати достатъчно добре. Хармонични семейни и професионални отношения.
23 юни 2021

Хороскоп за Рак

Рак
За някои ваши проблеми могат да ви помогнат ваши близки. Ремонтна дейност ще ангажира вниманието и силите на част от вас. Други ги очаква приятна изненада и придобивки. Самочувствието ви е на ниво, а чувството ви на хумор ще ви обгражда с приятна компания. Успешно представяне на изпити очаква учащите се.
23 юни 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Тръгвайки на път, има задачи, които не търпят отлагане. Подгответе автомобила, консултирайте се за променените услови по пътищата, ако има такива и шофирайте внимателно. Радостни вести ще направят деня ви по-вълнуващ. За някои те са свързани с предстояща изява, за други с възможност да реализират финансова сделка.
23 юни 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Получавате добри новини, свързани с настоящата ви работа, което ще ви позволи да действате доста по-свободно днес. Внимавайте обаче с ангажименти, свързани с хора, които не познавате твърде добре. Ще ви се наложи да вдъхнете повече увереност на човек от обкръжението ви, който е на прав път, но му липсва самочувствието че ще успее.
23 юни 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Изпълнени сте с ентусиазъм и идеи за амбициозни проекти, и нямате търпение да пристъпите към осъществяването им. Помислете разумно какво сте в състояние да жертвате за да осъществите друго. Едва тогава пристъпете към действие. Обърнете внимание и на потенциалните партньори, в сътрудничеството ви има бъдеще.
23 юни 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Днес ще бъдете изявено активни. Ако се измъчвате от тревожни мисли по определен човек, по добре поговорете с него. Ще си изясните недоразуменията и ще ви олекне. На работното място не допускайте да ви приписват чужди пропуски. Старайте се с поведението си в семейството да предизвиквате уважение.
23 юни 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Този ден ще е много ползотворен за вас. Ще преминавате през различни перипетии, докато накрая не постигнете своята цел, макар и на висока цена. Имате подкрепата на близките си, а това е достатъчно за вас, за да покажете на какво сте способни. Вечерта ще имате възможност да си починете.
23 юни 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Следвайки интересите, ще пренебрегнете нечие неодобрение във връзка с действията ви и ще продължите напред. В обкръжението ви има хора, чиито оценки не винаги съвпадат с вашите и приемате отношението им враждебно, но боже и да грешите. Вземете мерки и не изоставяйте в сроковете, които не търпят отлагане.
23 юни 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Намирайте мярката във всичко, за да не си създавате сами затруднения. Денят предразполага към съзидателна работа, творческите занимания ще са интересни и създаващи усещане за пълнота. Любовта е до вас, стига да отворите сетивата си за положителните вълнения, с които ни зарежда допира й.
23 юни 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Насочете желанието си да се утвърждавате като професионалисти в перспективна посока. Не пропускайте добрата възможност. Бъдете по-гъвкави при вземането на решения и ще стъпите на вярната пътека. Ставащото идва да ви покаже, че пред вас се откриват нови хоризонти. С далновидността си печелите преднина, очакват ви възнаграждения и придобивки.
23 юни 2021
Последни новини