През април превеждат еднократната помощ от 30 лв. за бедните от Димитровград

От социално подпопомагане напомниха днес за това кога ще се получи еднократната помощ от 30 лв. от държавата

През април ще бъде преведена еднократната финансова помощ от 30 лв., която държавата отпусна на социално слаби лица и семейства, коментира днес директорът на Социално подпомагане в Димитровград Жанета Желева.

Тя напомни, че право на такава помощ имат лица и семейства, които са получавали помощ за отопление през изминалия зимен сезон.

На 30 лв. еднократно могат да разчитат и социално-слабите, които са подали молба за отпускане на целева помощ през изминалия зимен период, но им е издадена заповед за отказ, тъй като доходът им е бил по -висок с 10 лв. необходимия средномесечен такъв. Тези лица, обаче са отговаряли на условията на чл.10 и чл.11 от ППЗСП., поясни Желева.

Еднократна помощ ще вземат също лица и семейства, на които е отказана целева помощ за отопление поради непълна шестмесечна регистрация в дирекция „Бюро по труда” към 01.11.2013 г. Към момента лицата трябва да са регистрирани в Бюрото.

 Семейства, които не са подали молба - декларация за отпускане на целева помощ за отопление и отговарят на условията, но техният средномесечен доход е по - висок от индивидуално определения диференциран минимален доход със сума по - малка или равна на 10.00 лв. също ще получат еднократна помощ. Само тази група социлно слаби лица трябва да подаде молба в Социално подпомагане- Димитровград в срок до 31 март 2014 г.. За останалите групи подаване на молба не е нужна и парите ще бъдат преведени по сметките идния месец, поясни Желева.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

 

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини