Събарят ЖП надлеза на бул."Трети март" в началото на май?

От "Терна" искат да съборят ЖП надлеза на 24 април, но според Иво Димов пасарелката няма да бъде изцяло готова до този срок

Във времето между 24 април и 7 май се очаква да бъде съборен ЖП надлеза на бул."Трети март" в Димитровград, заяви днес кметът Иво Димов.

Новата информация той предостави по повод проведената среща в Общината с представители на Спешна помощ, полиция и пожарна служба. На нея се коментираше как ще работят трите служби след като бъде разрушен надлеза и започне направата на новото кръгово кръстовище около Водната кула.

Градоначалникът каза, че от фирмата-изпълнител на обекта -  "Терна" са изпратили писмо до Общината с искане разрушаването да бъде планирано за 24 април.

Кметът обаче заяви, че ще даде разрешение за събаряне едва след като пешеходния мост /пасарелка/ на Неделен пазар бъде изцяло завършен и готов за експоатация.

"Пасарелката е готова на 80%, предстои оформянето на различен вид документация, включително и държавна приемателна комисия. На прага сме на Великденските празници, има и почивни дни около Гергьовден, така, че събарянето на ЖП надлеза няма да е по-рано от 6-8 май", прогнозира Димов.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Пешеходният мост на Неделен пазар е готов на 80%
В района на ЖП надлеза продължава оформянето на основите на новото кръгово кръстовище

Източната част на бул."Трети март" ще бъде затворена след като надлезът бъде съборен
Според кмета, пасарелката е готова на 80%

Ремонтите по новото кръгово кръстовище продължават
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини