Река Марица става домакин на еко фестивал на 12 април

Домакин на еко фестивал ще бъде река Марица тази събота, 12 април

Еко фестивалът „Формула Марица Арт” ще оживи Димитровград тази събота. Второто издание отново ще събере малки и големи за много забавления на 12 април в парк „Марица”, до Големия дъб.

 Събитието има за цел да покаже колко важно е да пазим Марица чиста. Като природна забележителност, тя е от ключово значение за областта и бъдещето ни.

 Програмата е повече от атрактивна!

Още от 10:30 часа в Парка ще намерим изложба на всички изработени материали от отпадъци, на млади творци от града, както и арт работилница, в която може да се включат всички, които имат желание да разкрасят парк Марица.

 В 14:30 започва регата с лодки от екоматериали, също излезли изпод сръчните ръце на ученици. Лодките ще се борят за няколко титли: „Най-бърза”, „Най-авангардна”, „Най-красива” и „Най-смела”.

 От 18:30 ще видим и официалното награждаване на мнозина, взели участие в еко проекта, последвано от пъстрата шоу програма „Живот край реката”. Официалното закриване на Фестивала ще приключи с забавно DJ парти.

Заповядайте на 12 април в парк „Марица”, в името на реката и веселбата!

Проектът „Формула Марица Арт - Еко фестивал” BG161PO001/1.1-10/2010/009, на община Димитровград, се осъществява по ос "Подкрепа за създаване и промотиране на иновативни културни събития" на Оперативна програма "Регионално развитие" 2007-2013. Финансира се от Европейския фонд за регионално развитие и от държавния бюджет на Република България.

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини