Димитровградските астрономи отстъпиха от доброто си представяне в националната олимпиада

Десетокласникът от ПМГ-Хасково Байрям Байрямали спечели бронзов медал в олимпиадата по астрономия

Астрономите от димитровградската школа отстъпиха от традиционно доброто си представяне в тазгодишното издание на националната олимпиада. Домакин на проявата през почивните дни бе Димитровград, а това бе 17-тото издание на олимпиадата.

Тукашната школа бе представена от Кристина Кирова и Теодор Жеков, възпитаници на ПМГ "Иван Вазов", които се класираха сред десетте най-добри в своята възрастова група.

Силната конкуренция от 80 участници от 21 града успя да пребори само един представител на Хасковска област. Възпитаникът на ПМГ "Боян Петканчин" - Хасково Байрям Байрямали взе бронз в надпреварата.

На първите места в трите възрастови групи се класираха предимно представители на София, Русе и Варна. Медалите, грамотите и наградите на участниците връчиха кметът Иво Димов и председателят на ОбС Стефан Димитров.

Церемонията по награждаването в зала "Гросето" днес закъсня с повече от два часа заради работата на комисията, която проверяваше задачите на участниците. Начело на нея бе доц.Валери Голев.

Благодарности за домакинството и добрата организация получиха Община Димитровград и училището -домакин "ПМГ "Иван Вазов". На сайта на училището ще бъдат публикувани резултатите от 17-тата национална олимпиада, проведена в Димитровград.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Церемонията в зала "Гросето" закъсня с повече от два часа

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини