Стартира здравна консултация и лятно училище в Димитровград, обявиха 14 работни места

Две нови дейности стартират в рамките на проект "Социално включване" в Димитровград

Две нови дейности в рамките на проект "Социално включване - Да за децата на Димитровград" ще стартират в Общината от началото на месец юли, разкаха ръководителят на проекта Елена Тодорова. Това са "Здравна консултация за деца" и "Лятно училище -допълнителна подготовка за равен старт в училище."

В тези дейности ще бъдат обхванати малчугани от 0 до 7 годишна възраст, както и техните семейства. Това са деца и лица от уязвими социални групи, такива без работа, малчугани с увреждания и техните семейства.

Всички предоставени услуги ще са безплатни, а за желаещите да се включат ще има и много изненади. Преди старта на здравните консултации и лятното училище тече набиране на общо 14 работни места по проекта.

За здравните консултации са нужни 5-ма медиатори, 1 педиатър, 1 стоматолог, 1 мед.сестра. За Лятното училище се търсят 3-ма медиатори и 3-ма педагози. Документи се подават в Община Димитровград, а повече информация можете да откриете тук.

Проектът обхваща и следните учебни заведения - ЦДГ №1,  ОДЗ „Лилия”-кв."Изток", ОДЗ №3- кв."Марийно", ОДЗ „д-р Теньо Стоилов”-Меричлери и училищата в селата Крепост и Радиево - ОУ „Христо Ботев” и ОУ ” Христо Смирненски”.

Проектът "Социално включване" започна да се реализира в Община Димитровград през 2011 година. Социалното министерство безвъзмездно финансира разработката, която е на стойност 1 063 881 лв. Повече информация на телефон - 0888 90 14 25 - Елена Тодорова.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини