Осигуриха безплатни стоматологични прегледи за деца в риск

Стоматологични прегледи за деца в риск се провеждат отново в Димитровград и малките населени места

В Димитровград стартира втория етап от предвидените по проект "Социално включване" стоматологични прегледи на децата от 3 до 7 годишна възраст. Те ще се извършват по график в Димитровград, Меричлери, Радиево, Ябълково, Черногорово, Крепост, Горски извор, кварталите Изток и Марийно. За удобство на децата и на техните родители прегледите се осъществяват в сградите на детските градини по малкитенаселени места.

Освен профилактичен стоматологичен преглед, консултацията включва и насочване към зъболекар, когато е необходимо лечение, както и обучение на децата и техните родители в основни правила за поддържане на добра устна хигиена и здраве, информираха от екипа по проекта.

Припомняме, че целевата група на проекта е деца в риск от 0 до 7 години, както и такива от уязвими етнически групи и с безработни родители. Обхванати са и семейства на социални помощи, такива, които нямат личен лекар или педиатър, а също и здравна осигуровка. В разработката попадат и деца не посещаващи градина, малчугани с увреждания и без родителска грижа.

Освен с профилактика, разработката обхваща и родители от уязвими етнически групи, безработни и вземащи социални помощи, а също и бъдещи родители и майки в рискова възраст.

Профилактичната помощ е по линия на проекта за социално включване „Да за децата на Димитровград”.От началото на месец април ще започнат профилактичните медицински прегледи.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

 

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини