В Димитровград търсят логопед и педагог за нова социална услуга

Центърът за ранна интеграция предстои за отвори врати на 3 етаж в бившата Марбас болница

Логопед и специален педагог се търсят в  рамките на дейности по проект "Да за децата на Димитровград", информира ръководителят му Елена Тодорова. Услугите са в рамките на Центъра за ранна диагностика, които предстои да заработи на 3 етаж на бившата "Марбас болница"

Педагогът е нужен заради работа с деца с увреждания, подлежащи на записване в първи клас. Те ще получат помощ за усвояване на знанията и уменията, необходими за първи клас. Услугата може да включва и наблюдение на адаптирането на детето и неговото развитие през първата година в училище.

Логопедът е в обхвата на дейностите по предотвратяване на изоставянето в институции на малчугани с увреждания и изграждане на специални умения за отглеждане на децата с увреждания и подкрепа на семействата им.

Тази услуга като съвкупност от дейности може да бъде осъществена единствено в общини, които разполагат с АГ болници или родилни отделения. Някои от тях ще се осъществяват в Центъра за ранна интервенция, други – в родилните отделения и чрез мобилна работа или работа на терен. Целева група на услугата са деца с увреждания и техните родители, поясни още Тодорова.

Изискването към кандидатите е висше образование със съответното направление - логопед или педагог, професионален опит не по-малък от две години в образователни и социални институции, познаване на нормативната уредба в тази област, компютърна грамотност и др.

Кандидатите могат да подават автобиографии в срок до 26.11.2014 г.на имейл elentodorova@abv.bg или на място в сградата на Общинска администрация -гише 1, до Елена Тодорова.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини