Родопската кухня гостува в Райново заедно с бабите от село Гела

За трета година в село Райново ще правят регионален готварски събор

Домакин на третия регионален готварски събор ще бъда тази събота, 14 юни димитровградското село Райново. Той започва в 20:00 часа.

Организаторите поставят акцент тази година върху родопската кухня, затова атракция на празника ще е приготвянето на чеверме по стара рецепта. В Райново ще гостуват и изпълнителите от родопското село Гела, прославили България зад граница.

Освен чевермета, ще бъдат показани и ястия от села в Общината и региона - Зл.поле, Узунджово, Нова надежда, Александрово, Родопи, Любеново, Долно Белево, Скобелево, Длъгнево, Гиген, както и от градовете Хисаря, Хасково, Димитровград, Симеоновград. 

Председател на журито, което ще оценява майсторлъка на местните готвачи, ще бъде доц.Велислав Балев от Университета по хранителни технологии в Пловдив.

В него влизат още Костадин Гаджуров - бивш майстор готвач в резиденция "Кармуш"грижил се за храната на Пенчо Кубадински, а също и майстор-готвачът от Димитровград Бай Милев.

Домакините на готварският събор - читалище "Марица-2008" и кметство в Райново ще посрещнат своите гости с традиционна местна рецепта "Пълнено пиле с боб", поясняват от община Димитровград.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини