Участието в проектите за приветлива градска среда - срещу платени данъци?

Според предложението на Димитров, освен регистрацията по Закона за етажната собственот, е нужно и плащане на местните данъци и такси

Още едно изискване към домсъветите, участващи в конкурса за приветлива градска среда в Община Димитровград предлага да се въведе председателят на ОбС Стефан Димитров.

В този конкурс Общинската администрация осигурява до 5 000 лв. за жителите на даден вход или блок, които представят свои проект и предварителна количествено-стойностна сметка. Той включва направата места за игра и отдих под формата на люлки, пейки, беседки, кошчета за смет, както и озеленяване и зацветяване.

Досега, за да кандидатстват димитровградчани бе нужен, освен проект и регистрация по Закона за етажната собственост. Димитров предлага да се въведе ново изискване -поне 70% от собствениците на етажната собственост, кандидатствали за участие, да нямат задължения към Община Димитровград.

Според шефа на ОбС, така ще бъдат стимулирани димитровградчани да заплащат ежегодно своите данъци и такси, а друга от целите е увеличаване на събираемостта им.Докрадната записка на Стефан Димитров ще бъде коментирана на сесия на Общинския съвет на 31 юли.

Припомняме, че и в момента тече набиране на проекти от блокове и входове в Димитровград в конкурса "За приветлива градска среда". Документи се подават до 31 август 2014 г, а условията за участие - вижте тук. Община Димитровград организира такъв конкурс за пета поредна година.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини