Набират материали и документи, свързани с пощенското дело в Димитровград

Акция за събиране на снимки, вещи, документи и други материали, свързани със съобщенията и пощенските, телеграфни и телефонни услуги на територията на Димитровград и селищата от Общината обяви Историческият музей.

Нужни са артефакти, обхващащи периода от 1878 г.до 1989 г. Повод е 120-ата годишнина от откриването на телеграфо-пощенската станция на гара Каяджик (гара Раковски, по-късно станал част от Димитровград).

Интерес за музея представляват вещи и снимки на пощенски служители от селата Раковски, Марийно и Черноконево, Димитровград и Общината. Търсят се и снимки на пощенски сгради в Димитровград и населените места. Нужни са и документи, свързани с пощенските, телеграфните и телефонни услуги на територията на града и селата.

Желаещите могат да предоставят още пощенски картички, пликове, марки, пощенски печати, свързани с града, както и кореспонденция (служебна, лична), вкл. писма от фронта.

Набира се и съобщителна техника и пощенско оборудване – телефони (стационарни, стенни), телеграфи, номератори, пощови уредби, пощенски кутии, радиоточки. Могат да бъдат предоставени и интересни истории, свързани със съобщенията и пощенското дело в нашия регион.

Материалите ще се събират в Исторически музей-Димитровград. За най-интересните и стойностни дарения ще бъдат раздадени награди в Нощта на музеите, която ще се отбележи на 16 май.

За повече информация: Димитровград, ул. „Св.Кл.Охридски” №7, тел. 0391 66787

 

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини